03 Şubat 2013

Ocak Ayında Neler İzledim?

       İşe girdikten sonra evde film izleme devri bitti denilebilir benim için. Yerli Türk dizisi de izleyemiyorum. Nedeni uzun gelmesi. Diziler zaten 2 saati geçiyor, filmler keza öyle. Bunlar yerine yabancı dizi ve anime izlemek daha mantıklı geliyor. Art arda izlenilen 2-3 dizi bir film uzunluğunda olmuyor mu oluyor elbette ama bana kattığı fayda ve hazzın daha fazla olduğu hissindeyim.

       2013 Ocak ayı benim için daha çok sinemada geçti. Ocak ayını 3 filmle kapattım. Evde film izleyemedim yine. Yanında yabancı dizi ve animeler de var elbette.  Geçelim. 

Pi'nin Yaşamı - Life of Pi

       Fragmanı ilk izlediğim günden beri beklediğim bir filmdi. Bengal kaplanı işin içinde olduğu için gerisi teferruat oluyordu. İşin içinde Ang Lee de olunca merak uyandırıyor tabii ki. Gözümüz kapalı gittik filme elbette. Görsel olarak çok güzel öğeler barındırmakla birlikte Pi Patel'in kaplan Richard Parker'la olan yolculuğu da beklenilen kadar efsane olmasa da güzeldi. Tek korkum Parker'ın ölmesi olacaktı ki bunu yaşamadık. Evet kedigilleri çok seviyoruz her ne kadar vahşi olsa da. 


Anna Karenina
       Aylin'in gitmek istediği bir filmdi. Sahne geçişleri tiyatral olan film en başta biraz sıkıcı görünse de daha sonra hoşuma gitmeye başladı. Konu yine aldatmak üzerine ve sinirlerimi zıplattı. Aldatılan adam da Jude Law lakin filmde o havasından eser yoktu tabii. Rahip amcamız aldatılıyor terk ediyor, affediyor bir daha aldatılıyor ve yüzyılın tokatını bir kez daha yemiş oluyor. Oyunculuklar da iyiydi. Pişman olmadık gittiğimize.



CM101MMXI Fundamentals

      Gösterileri çok övülüyor bir o kadar da korsana karşı iyi korunuyordu. Ses kayıtları çıkmıştı ama hiç dinlemedim. Biliyordum Cem Yılmaz mimikleriyle çok daha iyi. Nitekim gülmekten altımıza kaçırabilecek kadar güldük. Karın kaslarımız ağrıdı, ağzımız elimizde çıktık sinemadan. Cem Yılmaz kadar başarılı bir sahne komedyeni geleceğini sanmıyorum. Oynadığı rollerden daha komik bir adam daha bilmiyorum şahsen. 2013'e gülerek girelim güzel şeyler olsun vaadiyle girdik. 2013 bu şov kadar güzel geçer umarım.



      Geçelim dizilere. Hali hazırda takip ettiğim dizilere değil de yeni başladığım dizilere değineyim dedim.

The Walking Dead

      Başlayacağım başlayacağım deyip bir türlü başlayamadığım diziyi silip süpürdüm. Güzel olduğuna emindim ama fırsat olmuyordu ki art arda izlemek ne de güzel geldi anlatamam.  Sürekli zombi gelsin onları gebertelim tadında olmaması zaten çekici yaptı bu diziyi. Drama her şeye lezzet katıyor. Tamam fazla da abartmamak lazım ama o ayarı çok iyi ayarladıklarını düşünüyorum. Yeni karakterler, yeni mekanlar daha da heyecan kattı son sezona. Aralık ayında başladım aslında ama yazmam gerektiğini düşündüm. Şimdi yeni bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum. 


Arrow

      Divxplanet'te en çok indirilen alt yazılardan biri Arrow'a ait olmasına rağmen, genel olarak çok da beğenilmiyordu ama ben de millet izlemiş bir bakalım kalıbına uyarak başladım izlemeye. Güncele erişmedim ama izlediğim 7 bölüm sonunda çok da gerekli olmadığını gördüm. Devam eder miyim ederim çerez niyetine. Normalde Robin Hood karakterini de sevmem zaten ama şehire nasıl uyum sağlar diye meark etmiştim. Oyunculuklar çok sıradan. Stephen Amell tamam karizma, adonisleri ve göğüs kasları harika ama oyunculuğu hiç tatmin etmiyor maalesef ve birisinin koşmayı öğretmesi lazım abimize.

American Horror Story

      Gerilmeyi severim, korku öğelerini severim. American Horror Story de aradığım kanmış aslında. Ona da başlamak için biraz geç kalsam da bu durumdan rahatsz olmuyorum. Art arda izlenen bölümlerin hazzı daha başka. Harmon ailesinin Los Angeles'ta geçmişinde çok şey saklı olan bir eve taşınması ile hikaye başlıyor. Evde enteresan olaylar dönüyor, geriliyor tırsıyorsunuz. 2. sezonu için çok daha iyi yorumlar yapıyorlar. İlgiyle takip ediyorum. 




Anime olarak kısa seriler yerine çok övülen Hunter x Hunter'a başladım.

Hunter x Hunter

      Kısa serileri izlemeyi daha çok seviyorum aslında ama HxH 2012 yılında büyük bir çıkış yakaladı. Gözüme kestirdiğim çok fazla da kısa seri olmadığı için şans vermek istedim. 20'lere kadar pek tat vermese de daha sonraki bölümlerde artan karakter ve arc kalitesi bu animeyi izlemem gerektiğini gösterdi. Animeler için 1 hafta beklemek ölüm olsa da yapacak bir şey yok izlemeye devam. 





      Ocak ayı çok yoğun bir şekilde geçmedi kısacası. Zaman bulabildiğim kadar yeni serilere yer vermeye çalışıyorum. Bu dizilerin yanında güncel olarak How I Met Your Mother, The Big Bang Theory ve Shameless'ı izliyorum. Bakalım Şubat ayı ne getirecek...

1 yorum var:

Aylin Katze dedi ki...

izlediM değil izlediK olacaktı o (: