25 Mart 2013

Tam da bizim için bir uygulama: KaleBenim

        Türkün ata sporu güreştir derler varsın öyle desinler ama bildiğim tek bir şey var. O da futbol bizim için vazgeçilmez şeylerden biri. Kanımızda var olan futbol, taraftarlık tutkusu bize her şeyi yaptırır. Basketbolmuş, voleybolmuş hikaye. Tüm gündemi ilgilendirecek tek şey futboldur ülkemizde. Büyük şirketler ve markalar da bunu çok iyi bildiği için her daim peşinden koşmuştur bu kavramın.

        İnternet üzerinde de bu zamana kadar yapılmış oyunlar, uygulamalar ilgi çekmiştir. En son Yandex'in Fenerbahçe ve Galatasaray'ı ortaya sürüp yaptığı yarışma sonunda 20 milyon civarı Yandex browserı indirilmişti. Yandex yeni yarışmalarını ve reklamlarını da futbol üzerinden devam ettiriyor. Şu an en iyi pazarlama yöntemlerinden biri bu haklılar.



        Konuyu hafif isyankar açmış gibi görünsem de futbol üzerine yapılan çalışmalar hoşuma gidiyor. Bugün rastladığım bir uygulama da gayet hoşuma gitti. KaleBenimSodamedya tarafından geliştirilmiş konum tabanlı bir uygulama. Bayrak dik, kaleleri fethet sloganıyla hayli gaz verici bir şekilde olaya girmişler. Uygulama şu an iphone kullanıcıları için mevcut lakin Android için de yakında geleceğini söylüyorlar. KaleBenim, mekan verilerini Foursquare üzerinden alıyor. Facebook üzerinden giriş yaptıktan sonra takımınızı seçiyor ve amigo olma yoluna adım atmış oluyorsunuz. Elinizde bayrağınız gittiğiniz her mekanda, haşırtt diye mekana bayrağı dikebiliyorsunuz. Gittiğiniz mekan da yapılan check-inlere göre renk değiştiriyor. En fazla hangi takımın taraftarı dikmişse bayrağı o mekan (kale) ele geçiriliyor. Mekanlara da kale denilmiş ki bu da atraksiyonu artırıyor, iyice oyun havasına sokuyor insanı. Evet oyun dedik. KaleBenim uygulamasında Gamification öğelerinin vazgeçilmezlerinden rozetleri de görüyoruz.



        Yukarıda gördüğünüz gibi 5 rozet kazandım şimdilik. İtü İşletme Fakültesi'ne Fenerbahçe bayrağını da diktim. Uygulama yaygınlaşırsa bol küfür yiyeceğim canları sağolsun. Yaptığınız aksiyonlara göre çeşitli rozetler kazanıyorsunuz. Hem kendi takımınızı temsil ediyorsunuz hem de sizi gururlandıracak rozetleri kazanıyorsunuz. Mekanın en çok bayrağına sahipseniz Amigo, kendi takımınızın stadyumuna 10 bayrak diktiğinizde Kombine rozeti almanız gibi. Rakip takımın mekanlarını fethederek bayrağınızı asilce sallamanız da ödüllendiriliyor. Yeni sürümlerle birlikte yeni rozetler de gelecekmiş. Webrazzi'deki habere göre 4 ayda tamamlanmış uygulama ve şu anda gelir modeli yok.

        Konum tabanlı çok sayıda uygulama geliştirildi. Bir çoğu havada kaldı. Foursquare mantığı bile henüz yeni yeni yaygınlaşmaya başlamışken farklılık yaratabilecek uygulamalar ayakta kalacaktır. Bu uygulamanın da farklı ve bir o kadar da bizden olduğunu düşünürsek iyi bir ivme yakalayacağını düşünüyorum, umuyorum. Farklı uygulamalara ihtiyacımız var. Hem de Türkçe! Gelir modeli üzerinde birkaç farklı yol uygulanabilir gibi geliyor bana ve umarım da iyi şeyler yaparlar. Uygulamada emeği olan herkesin eline sağlık diyelim. Bayrağınız hiç inmesin!  

0 yorum var: