28 Ocak 2012

Türk Girişimcilere Tam Destek!

       İnternete,internet üzerinden bir şeyler yapmaya aç bir ülkeyiz biz.Teknoloji bize biraz geriden gelmiş gibi görünse de tuttuğumuz zaman bırakmıyoruz.İnternet hızımız hala çok gerilerde olsa bile! yılmadan ilerliyoruz.Türkiye son yıllarda internet girişimciliğinde bir hayli yol aldı.Yeni yeni fikirler atılıyor ortaya.Klasik Facebook,Twitter gibi takıntılarımızın yanında var olmaya çalışıyorlar.Ne de güzel yapıyorlar.Bizden birileri de bu işlere girince çok mutlu oluyorum.Elin adamı yapıyor kardeşim tabusunu yıkalım artık diyorum.Sürekli başka yerlerde arıyoruz paylaşımı,eğlenceyi.Bir baksak,bir elinden tutsak ne kadar çok fikir var içimizde.Neyse ki son yıllarda gelişen internet,sosyal ağ kültürümüz yanında ilişkili yatırımları da getiriyor.


       E-tohum sitesi bu tip girişimlerin toplandığı bir mekan.Fikirlerin değil girişimci ruhunun önemli olduğunu altını çizerek belirten E-tohum,her yıl önce 40 daha sonra 15 girişim seçiyor ve onları kampa alıyor.Bir nevi kendilerini sunmaları ve geliştirmeleri için fırsat yaratıyor.Bu seneki 40 proje arasından beğendiklerimi paylaşayım dedim.Hepsi birbirinden değerli benim için.Hepsinde ayrı bir emek var.Şaka değil.Cidden kolay bir şey değil yeni bir şeyler üretmek.



1-)Akıllıbaslangıç : Okul öncesi çağındaki çocuklar için geliştirilmiş bir eğitim ve zeka gelişim sitesi.Artık küçük yaşlarda edinilen bilgisayar alışkanlığı düşünüldüğünde bir de buna okul çağı öncesi çocuk grubunun bilgisayar merakı eklenince gayet mantıklı bir girişim olmuş.


2-)Foodback:Gittiğimiz,gördüğümüz restorant,cafeler hakkında iyi veya kötü görüşlerinizi belirtebileceğiniz bir uygulama.Bunu Foursquare de yapıyor demeyin öncelikli uygulamalarımız kendi girişimlerimiz.


3-)Giysicini:İnternet üzerinde artan alışveriş siteleri,moda blogları yanında bu uygulamanın da mantıklı ve akıllıca bir iş olduğunu düşünüyorum.Bir nevi gardırop görevi görüyor.Artık ne giyeceğim derdine son diye de bir sloganları var.


4-)Yurtlarburada:Bunu ilk gördüğümde bir ah çektim içten içe.Okurken ev arama derdini yaşamış biri olarak böyle bir proje aklıma gelmişti ama yapılacak şey basit olmadığından boşverilmişti.Öğrenciler için kalacak yurtları bulmanızı sağlıyor.Hatta bazı emlakçılarla anlaşılması halinde öğrencilere verilebilecek evler için de bir bölüm olabilir.


5-)Minder:Çok büyük ve başarılı bir çalışma.Umarım istedikleri yere gelirler.Mimiklerle,duygu kontrolü,beyin dalgaları yoluyla bilgisayar ve program kullanma üzerine yapılmış bir proje.


6-)Popkop:Zamanında insanlar telefonlarının bluetooth özelliğiyle aynı mekanda bulundukları insanlara mesaj atma olayında bulunurlardı yaramazca.O artık daha da gelişmiş ve iphone'lara blackberry'lere gelmiş.Bu uygulama ile yakın yerlerde bulunan popkop kullanıcıları birbirleri ile iletişime geçebiliyor.Bunun yanında bazı mekan avantajlarında da yararlanabileceksiniz. Bizim halkımız sever böyle şeyleri.


Bunlar beğendiğim projelerden bazılarını.Tamamını görmek için şu siteye alalım sizi.

0 yorum var: