15 Ocak 2012

Çok Farklı Bir Aile Görmeye Hazır Olun - Shameless

How i Met Your Mother çılgınlığını hala yaşıyoruz lakin eski tadı olmadığı aşikar ve bu da bizi doyurmuyor.Kolay kolay yeni bir diziye başlamayan ben,The Big Bang Theory'ye başlamıştım(nokta atışı)İzlediğim animelerle birlikte yeterince güncel dizi izlediğimi düşünüyordum ki karşıma Shameless çıktı.Bir aile dizisiydi ama çok farklı resmedilmişlerdi.Gallagher ailesi.Bir baba vardı 6 çocuk vardı ama anne yoktu.Nasıl yaşayabilirlerdi ki?İzledikten sonra anlıyorsunuz nasıl yaşıyorlar,birbirlerine ne kadar bağlılar..Hayata bakış açıları biraz abartılı olsa da,ailenin içinde buluyorsunuz kendinizi.Bir komedi dizisi olabilir ama içindeki traji komik olaylar da "Hmm" dedirtiyor insana.Shameless aslında bir İngiliz versiyonunun uyarlaması.2004 yılında çıkan asıl dizinin bu kadar güzel olmadığı söyleniyor.Genelde uyarlama diziler sorunlu olur ama bu defa olmuş diyor ve son zamanlardaki favori dizim Shameless karakterlerine bakıyoruz biraz.


İşte dizideki Shameless bu adam.Gallagher ailesinin babası.Utanmaz arlanmaz,her zaman aile bireylerinin başına dert açan,alkol bağımlısı,üç kağıtçı bir adam ama ailesi ondan vazgeçemiyor.Para için her şeyi yapabilitesi var.


Ailenin en büyük çocuğu sevgili,tatlı,pörtlek gözlü Fiona.Her şeyle o ilgileniyor.Diğerlerinin anneleri olmuş durumda.Frank'in bile.Ailesi için her şeyi yapar.Akılları sürekli çocuklarda.Bir işten başka bir işe giriyor.Aşk durumları ise biraz karmaşık.


Favori elemanlarımdan Lip.Zehir gibi bir aklı var.Kafasına göre yaşıyor hayatı.Bazı sözleri ders niteliğinde.Başkalarının yerine sınavlara girerek para kazanıyor.


Askeri okulda eğitim almış olan Ian yine orduya girmek istiyor.Markette çalışıyor.Karmaşık(!) bir hayatı var onun da.


Ailenin cimcimesi Debbie.Babasını seven belki de tek birey.Fiona'dan sonra elinden geldiği kadarıyla evdekilere yardımcı oluyor.Bilmiş ama cadı değil.


 Ailenin piskopat çocuğu Karl.Sessiz ama derinden yapıyor yaramazlıklarını.Daha doğrusu yaramazlık denilmez yaptıklarına.Bildiğiniz piskopat.Bebekleri fırına atıyor erimeleri için.Acı çekmeyi cool buluyor.


Ailenin en ufak ve farklı renkteki bireyi Liam.Her şeyden habersiz bir şekilde etrafına gülücükler saçmaya devam ediyor.Cidden çok tatlı.

Ekrana düştüğü ilk andan itibaren sevdiriyor kendisini izleyicilere.Fiona'ya deli gibi aşık ve onun gönlünü kazanmak için elinden geleni yapıyor.Seviyorum ben de Steve'i.


Gallagher ailesinin biricik komşuları Kev ve Veronica.Birbirlerine deli gibi aşıklar.Çok eğlenceliler ve aileyi çok seviyorlar.Adam gibi adamlar tabiri caizse ki bence caiz.

Dizi şu an 2. sezonunu oynuyor.İlk sezon 12 bölümden,her bölüm 45 dakikadan oluşuyor ama nasıl geçtiğini bile anlamıyorsunuz.Dizi +18 izleyiciler için.Ailemle birlikte oturayım izleyeyim demeyin.Bırakın onlar karı-koca izlesin siz kendi başınıza izleyin.Gallagher'lar kadar geniş olamazsınız.

Herkese iyi seyirler efendim.

0 yorum var: