27 Kasım 2011

Lokavt Bitti.Şimdi Basketbol Zamanı

             Evet Lokavt bitti.İçten içe çığlıklarla karşıladık bu haberi.Nba'siz bir sene,basketbolseverlerin şekersiz çay içmesi gibi,Barney olmadan HIMYM izlemesi gibidir.Büyük eksiklik vardı içimizde.Görüşmeleri takip ediyor,Stern'e sövüyorduk gün geçtikçe.Hatta lig başlasın diye oyunculara bile "aldığınız yetmiyor mu bre densizler" diye isyan etmeye başlamıştık.Tek istediğimiz NBA izlemekti.
             Her sonuçlanan görüşmenin olumsuz olması bizi daha çok yıkıma götürüyordu.Üstüne üstlük Durant,Nash gibi oyuncuların anti-tröst davalarını gördükçe Nba izleyemeyeceğimizin kesinleşmesi gibi bir şeydi.Ta ki 26 Kasım'a kadar.16 saat süren görüşmeler sonunda takım sahipleri ve oyuncular birliği sendikası anlaşmaya vardı ve 25 Aralık'ta ligin yeniden başlayabileceği haberini sundular.İş sözleşmesinin tüm takımlar tarafından imzalanması falan derken önümüzde yaklaşık 10 günlük bir süre daha var ama artık olan oldu diyoruz.Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.
           Lokavt sürecinde bir çok Türk takımı kadrolarına Nba'den oyuncu katmıştı.Sözleşme imzalandıktan sonra uçup gidecekler.Kuşkusuz Beşiktaş Milangaz bu durumdan en çok etkilenen takım olacak.Şimdiden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Efes'te Vujacic kalıyor,Ersan ise belli değil.Milwaukee ile kontrarı devam ediyor yalnız feshedebilir.Telekom'da Mehmet Okur'a güle güle.Zaza Enden gidiyor.
            Bizde ise Sefolosha gidiyor.Sadece Euroleague'de ynatabildiğimiz Sefo beklenilenin üstünden bir performans sergilemiş ve kötü olan takımımızın parlayan oyuncu olmuştu.Onun gitmesiyle birlikte güç kaybı yaşayacağız ve Mirsad,Tomas'ın bir an önce dönmesi için dua edeceğiz.
           Avrupa takımları için uzun uzun yazamayacağım.Sadece CSKA Kirilenko ve Krstic gibi yıldızlarını elinde tuttu.Rakibimiz Nancy en büyük kozları Batum'u kaybetti diyelim.
           Sonuç olarak sezon 66 maç olsa da 25 Aralık'ta başlayacak ve yine uykusuz geceler yine Kobe'li,Lebron'lu,Durant'li,Sefolosha'lı :) günler başlayacak.Hoşgeldin NBA.


0 yorum var: