24 Aralık 2008

Fransızlar ve küçük kızların aşkları

Üniversitede düzenlenen 2. Palto film günleri filmlerinden Kayıp Çocuklar Şehri'ne gidelim dedik.Oyunculuğu beğenmeme rağmen etkilendiğimi söyleyemem hatta sevmedim diyebilirim.Tabiki sevmeyenler için alacağımız eleştiriler belli.Filmin özünü anlamamak,filmin havasını yakalayamamak ve bunun gibi şeyler.Sevemedim işte bu kadar.

Bahsetmek istediğim mevzu ise şu.Filmdeki küçük kızımızın yine başroldeki abimize aşık olması.Filmin de Fransız yapımı olduğunu düşünürsek aklımıza hemen ne geliyor.Tabiki Léon
Leon 1994 bu filmimiz de 1995 yılı yapımı.Bu yıllarda Fransızlarda görülen bu etkiyi ele almak lazım mı bilemem ama bu yıllara takriben başka küçük kız-büyük adam aşk filmi var mıdır merak etmekteyim.

4 yorum var:

baha dedi ki...

O kadar da kotu degil ya =)

kucuk kiz buyuk adam askindan cok ekmek yemistir beyaz perde. Twelve and Holding filminde yuzeysel bir sekilde islenir. 4:30 adinda bir Singapur filmi var, bu konuyu merak edenlerin izlemeleri gereken ilk film belki de.

Sansasyonella dedi ki...

Fransız filmlerinde bu konunun sıklıkla işlendiği bir dönem mi var,varsa ve biliyorsanız beni de bilgilendirin lütfen.
aaacayipmiş :)

CmL dedi ki...

Fransızların başka yaramazlıkları var mı böyle bilmiyorum ama biz de yaptık böyle bir şey. Büyük adam küçük aşk adında.Önerildi bile. (:

Sansasyonella dedi ki...

Onu biliyorum tabiki de Handan İpekçi kafaları ahaahha :)
Ben bu Fransızları araştırıcam bulursam bişi yazarım zaten..le dedektifim bundan sonra... :)